Forum
Posty
Rodzaje pieczywa
2015-11-19 13:11:50

Nie ukrywam, że pieczywo jest nieodzownym elementem mojej diety. Mam jednak problem z wyborem takiego, które będzie najzdrowsze i najmniej "szkodliwe" pod względem kalorycznym... Pomożecie?

2015-11-24 00:49:42

Pieczywo żytnie, razowe i pełnoziarniste - te rodzaje możesz śmiało wybrać. Oczywiście we wszystkim należy zachoać umiar. Chleb jest nam potrzebny w diecie gdyż stanowi źródło błonnika czy kwasów omega 3 i 6. Na drugim biegunie postawię pieczywo białe - jasne, pszenne oraz "cukiernicze".

2015-11-24 23:44:48

PRzede wszystkim ciemne pieczywo. Białe posiada wysoki indeks glikemiczny a więc szybkoprzyswajalne węglowodany - a takie cukry to samo ZUO!!!

2015-11-25 23:06:47

Pieczywo razowe to zdecydowanie najwięcej witamin, składników mineralnych oraz błonnika. Szczerze polecam!