Forum
Posty
Alternatywa dla drobiu
2015-10-07 22:50:39

Początkujący na forum więc prosze nie bić...:D Chce znaleźć jakąś alternatywę dla drobiu. Wiadomo, że wieprzowninka za bardzo nie przejrdzie - za tłusta. Tuńczyk - ok...ale co jeszcze. Nie cierpię rutyny w kuchni a obawiam się, że jedzenie samego drobiu szybko mi się znudzi...

2015-10-07 23:24:36

A wiesz na ile różnych sposobów można zrobić tego kurczaka? I w żadnym z
tych dań nie będzie smakował tak samo. Ale jeśli już chcesz zdradzać
kurczaka to polecam wołowinę. Oczywiście w tym przypadku musisz liczyć
się z dłuższym czasem przyrządzenia.

2015-10-08 15:43:20

Newbie 98 - jezeli twierdzisz że wieprzowina musi być zawsze tłusta to zmień kucharkę ... zaloguj się do programu i sobie zobacz ile np ma schab gotowany kalorii w 100% gramach. Jak sobie robisz kotleta smażyciela na bułce tartej gruboszej i wększej niż Twój biceps to nie ma się co dziwić że tyjesz :) a po drugie zawsze możesz kupić mięso z królika, ośmiornicę, krewetki, kalmary ...

wołowina też jest dobra :)

Tylko nie przesadź z tym białkiem żebyś nie miał wzdęć. nie ma nic gorszego na siłce. :)

2015-10-10 10:06:57

Na Twoim miejscu jadł bym normalnie co mama gotuje, nie musisz myślec ile białka zjeść żeby być Wielkim. To koncerny to promują a Ty jesteś początkującym - nie obciążaj swojego organizmu zbyt dużą ilością białka.

Natomiast jeżeli lubisz to proponuje ser biały chudy, białko z jajek bez zółtka bo żółtko ma za dużo cholesterolu. No i wbijasz takie 5 jajek do szklanki i pijesz ... albo jak CI taki glut nie przejdzie przez gardło to sobie to na patelnie wrzucasz ale bez MASŁA jak to się w Naszym pięknym kraju przyjmuje. Białka maja też sery żółte ale są takze tłuste wiec nie za dużo go jeść trzeba, napoje sojowe, mleko chude 0,0% lub ewentualnie 0,5%.

2015-10-13 23:04:54

Soja Panowie!!! Soja!!! :)

2015-10-13 23:20:02

Chyba jako ciekawostka kulinarna. Na stałe nie mógłbym włączyć tych "papierowych" kotletów do diety...:)

2015-10-15 23:29:00

Ja tam lubię. Ale od czasu do czasu:) Na co dzień króluje prawdziwe mięso!

2015-10-21 22:55:15

A dla amatorów mięska z niską zawartością cholesterolu polecam kangura....zaledwie 1% cholesterolu...

2015-11-09 21:48:30

Drób, wołowina, tuńczyk, łosoś - to lubię i to będę wcinał na początek. Do tej "chudej" wieprzowiny jakoś nie mogę się przekonać...

2015-11-10 22:34:04

Nie lubisz wieprzowiny - nie jedz:) Uwierz mi, że na podstawie wymienionych przez Ciebie składników można by napisać całą książkę kucharską:) Więc rutyna Ci nie grozi!